A vaníliarúd vitaminjairól és ásványi anyagairól

A vaníliát nagyon sok esetben használjuk a különböző receptekhez, anélkül, hogy tudnánk, milyen értékes anyagok bújnak meg benne. Azonban egészségügyi előnyeit csak akkor élvezhetjük ki, ha nem mesterséges vagy szintetikus módon előállított vaníliát veszünk le a polcról, hanem az igazi vaníliarudat választjuk. Íze ennek még intenzívebb és ráadásul rengeteg vitamin és ásványi anyag is található benne.

vanilia-rud

B-komplex, B-vitaminok

Egy evőkanál vaníliarúdban 0,1 mg tiamint (B1-vitamin), 0,12 mg riboflavint (B2-vitamin), 0,5 mg niacint (B3-vitamin), 0,05 mg pantoténsavat (B5-vitamin) és 0,03 mg B6-vitamint találunk. A Medline Plus és a National Institutes of Health szervezetek szerint ezek a vitaminok a testünk számára rendkívül fontosak az energiatermelésben, az anyagcserefolyamatok megfelelő működésében és az új vörösvértestek termelődésében.

Kálium

Egy evőkanál vanília kivonat is tartalmaz körülbelül 19 mg káliumot. A kálium egy olyan ásvány, ami hozzájárul sok szervrendszer egészséges működéséhez, így az izmok megfelelő működéséért, az emésztőszervrendszerszer egészségéért, a vérkeringésért és az elektromos jelek vezetéséért felelős. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint naponta 2000 mg káliumra van szüksége a szervezetünknek.

Magnézium

Egy evőkanálnyi vanília körülbelül 20 mg magnéziumot tartalmaz. A szervezetben a magnézium fokozza az izmok összehúzódását, a fehérje újjáépítésében vesz részt és hozzájárul az energiatermeléshez. A Medline Plus szerint felnőtt nők napi szükséglete 310 mg és 320 mg között van, míg a felnőtt férfiak esetében ez 400 mg és 420 mg magnéziumot jelent naponta.

Kalcium

Körülbelül 1 mg kalcium van minden egyes evőkanálnyi vanília kivonatban. A kalcium fontos az erős csontok és a fogak kialakításában. De úgy is működik mint egy elektrolit, továbbítja a szervezetben az elektromos jeleket és hozzájárul a véráramláshoz és az egészséges izomműködéshez. Naponta 1 grammot ajánlatos fogyasztani belőle.

Termékek vaníliarúddal

Vanília őrlemény,Bourbon 5g

Vanília őrlemény, Bourbon 5g

Minőségi Bourbon vanília őrleménye.

Ár: 925 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!