A vaníliarúd valóban segít a kisbabák fogainak növekedésében?

A legtöbb baba fogzása 6 hónapos korban kezdődik. Először általában a két elülső fog jelenik meg az alsó állkapcson, majd a két felső, elülső fog. A fogzás sajnos gyakran fájdalmas procedúra, a gyermek ingerlékeny, ínye duzzadt, hasmenése és láza is lehet. Ez egy kihívással teli időszakot jelent mind a csecsemőknek, mind a szülőknek. Használhatóak a recept nélküli fájdalomcsillapítók, mint a paracetamol, hogy enyhítse a baba fájdalmát, de masszírozhatjuk is a baba ínyét vagy bizonyos rágókat is segíthetnek. Esetleg próbálkozhatunk természetes élelmiszererekkel, mint például a vaníliakivonattal, ami szintén előnyös lehet.

vanilia-kisgyermek-boldog

Vanília

A vanília egy trópusi növény, ami Mexikó és az Indiai-óceán trópus területeire jellemző. Már évszázadok óta felhasználják illatanyagként és ízesítőszerként, valamint gyógyszerként is. Kémiai hatóanyaga a vanillin, ami számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. A vaníliából készült olajok, porok, folyékony kivonatok és kapszulák segíthetnek kezelni a különböző betegségeket, beleértve a fertőzéseket, a sarlósejtes vérszegénységet és még bizonyos típusú rákbetegségeket is. Az egyes adag az életkortól, az általános egészségi állapottól és a kezelendő betegtől függ.

Fogzás

Ha a baba ínyét egy pár csepp vaníliakivonattal bedörzsöljük, akkor meleg és nyugtató hatással bír számára, így a babát megnyugtatja. A ParentTime.com rámutat arra, hogy a vaníliakivonat természetes módon képes csökkenteni a baba szorongását és elősegíti a nyugalom érzését. A kivonat a gyomorpanaszokat is enyhíti, amit a túl sok sírás vagy nagy mennyiségű nyál lenyelése okozott. A Parenting.com arra is rámutat, hogy azok a babák, akik rendszeresen éreznek vanília illatot édesanyjukon, azok a babák fele olyan gyakran fognak sírni.

Mellékhatások

A vaníliát már évszázadok óta használják és általában elmondható róla, hogy teljesen biztonságos anyagról van szó. Azonban néha mégis előfordulhatnak allergiás reakciók. A Drugs.com állítja, hogy nagyon ritka esetben fejfájás, bőrgyulladás és álmatlanság jelentkezhet a vanília hatását.

Termékek vaníliarúddal

Vanília őrlemény,Bourbon 5g

Vanília őrlemény, Bourbon 5g

Minőségi Bourbon vanília őrleménye.

Ár: 925 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!